NOTICE TO CUSTOMERS RELATING TO THE PERSONAL DATA PROTECTION ACT 2010

The Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA”) applies to MKH Berhad, its subsidiaries and related companies (collectively “MKH”, “our”, “us” or “we”).
For the purpose of this written notice, the terms “personal data” and “processing” shall have the meaning prescribed in the PDPA.

1. This written notice (“Notice”) serves to inform you that your data is being processed by us and your personal data was, or may be collected in the future, from the information you have provided us and/or that we have requested from you in this Form as well as in any other MKH forms, together with any other information we may obtain about you from oral or written communications. Such personal data may include your name, NRIC number, contact number, address and other information that we have requested for in our forms.

2. If you had failed or you fail to supply to us the above personal data, we may not be able to process your personal data for any of the purposes(below).

3. We are processing your personal data, including any additional information you may subsequently provide to us, for the purposes of processing any sales transaction, preparation of related documents, to communicate with you, to provide services to you, to provide you with information of our properties and services (including promotional and direct marketing material) and those relating to our related corporations, lawyers, consultants, bankers, insurers and business partners, to facilitate the enforcement of your contractual obligations with us, to facilitate your compliance with any laws or regulations applicable to you, to conduct our internal activities, credit assessment and background check, market surveys and trend analysis, as well as any other purposes as may be related to the foregoing (hereinafter referred to as “Purposes”). If you do not wish to receive any promotional or direct marketing material please notify us via our contact details below.

4. Your personal data may be disclosed to our related corporations as defined in the Companies Act 2016, business partners, all governmental and/or quasi-governmental departments and/or agencies, regulatory and/or statutory bodies, and service providers.

5. Your personal data may be transferred to locations outside Malaysia for the above Purposes.

6. You are responsible for ensuring that the personal data you provide us is accurate, complete and not misleading and that such personal data is kept up to date. You may access and request for correction of your personal data and or to limit the processing of your personal data, or make any enquiries or complaints in respect of your personal data, by contacting the Marketing Manager, PDP Admin Dept at marketing@mkhberhad.com or 603- 87378228 (Kajang Sales Office), or our office address, presently at Suite 1, 5th Floor, Wisma MKH, Jalan Semenyih, 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan.

7. As required by the PDPA, this Notice shall be drafted in English as well as in Bahasa Malaysia. In the event of any inconsistency between the English version and the Bahasa Malaysia version of this Notice, the English version shall prevail over the Bahasa Malaysia version.

NOTIS KEPADA PELANGGAN MENGENAI AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010

Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“PDPA”) adalah terpakai terhadap MKH Berhad, anak syarikatnya dan syarikat berkaitan (secara kolektifnya MKH”, “kami”, atau “kita”). Bagi tujuan notis bertulis ini, terma-terma “data peribadi” dan “pemprosesan” mempunyai maksud seperti yang ditakrif dalam PDPA.

1. Notis bertulis ini (“Notis”) ini bertujuan untuk memaklumkan kepada anda bahawa data anda sedang diproses oleh kami dan data peribadi anda yangdiberikan atau akan dikumpul oleh kami dan/atau yang diminta daripada pihak kami dalam Borang ini serta dalam borang-borang MKH lain, bersama-sama dengan sebarang maklumat lain yang kami boleh memperoleh tentang anda daripada komunikasi lisan atau bertulis. Data peribadi tersebut boleh merangkumi nama anda, nombor KP, nombor telefon, alamat dan maklumat lain yang diminta oleh kamidalam borang-borang kami.

2. Sekiranya anda telah gagal atau gagal untuk memberikan kepada kami data peribadi anda seperti yang dinyatakan di atas, maka kami mungkin tidak dapat memproses data peribadi anda untuk tujuantujuan (seperti di bawah).

3. Kami sedang memproses data peribadi anda termasuk apa-apa maklumat tambahan yang mungkin anda berikan kemudian untuk tujuan tujuan memproses sebarang urusniaga jualan, penyediaan dokumen yang berkaitan, berkomunikasi dengan anda, untuk memberikan perkhidmatan kepada anda, untuk memberikan anda dengan maklumat hartanah dan perkhidmatan kami (termasuk bahan-bahan promosi dan pemasaran langsung) dan yang berhubungan dengan syarikat-syarikat berkaitan, peguam, pakar runding, bank,syarikat insuran dan rakan kongsi perniagaan kami, untuk memudahkan penguatkuasaan obligasi kontrak anda dengan kami, untukmemudahkan pematuhan anda dengan sebarang undang-undang atau peraturan peraturan yang berkenaan dengan anda, untuk mengendalikan aktiviti dalaman kami, penilaian kredit dan semakan latar belakang, kajian selidik pasaran dan penganalisisankecendurungan serta apaapa tujuan lain sebagaimana yang berkaitan dengan yang terdahulu (selepas ini disebut sebagai “TujuanTujuan”). Jika anda tidak ingin untuk menerima apa apa bahan promosi atau pemasaran langsung, sila maklumkan kami melalui butiran hubungan kami seperti di bawah.

4. Data peribadi anda mungkin dizahirkan kepada syarikat berkaitan kami seperti yang yang ditakrifkan dalam Akta Syarikat 2016, rakan kongsi perniagaan, semua jabatan kerajaan dan/atau jabatan kerajaan kuasi dan/atau agensi, badan-badan pengawalseliaan dan/atau berkanun dan pembekal perkhidmatan.

5. Data peribadi anda mungkin dipindahkan ke lokasilokasi di luar Malaysia untuk Tujuan-Tujuan di atas.

6. Anda bertanggungjawab untuk memastikan bahawadata peribadi yang anda berikan kepada kami adalah tepat, lengkap dan tidak mengelirukan dan untuk memastikan bahawa data peribadi tersebut adalah terkini. Anda boleh mengakses atau memohon untuk membuat pembetulan kepada data peribadi anda dan/atau menghadkan pemprosesan data peribadi anda, atau membuat sebarang pertanyaan atau aduan berkenaan dengan data peribadi anda, dengan menghubungi Pengurus Pemasaran, Jabatan PDP Admin di marketing@mkhberhad.com atau 603- 87378228 (Pejabat Jualan Kajang), atau di alamat pejabat kami, kini di Suite 1, 5th Floor, Wisma MKH, Jalan Semenyih, 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan.

7. Seperti yang dikehendaki oleh PDPA, Notis ini hendaklah digubal dalam Bahasa Inggeris serta Bahasa Malaysia. Sekiranya terdapat sebarang ketidakseragaman di antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia ke atas Notis ini, maka versi Bahasa Inggeris akan menyerlah versi Bahasa Melayu.

NOTIS KEPADA PELANGGAN MENGENAI AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010

Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“PDPA”) adalah terpakai terhadap MKH Berhad, anak syarikatnya dan syarikat berkaitan (secara kolektifnya MKH”, “kami”, atau “kita”). Bagi tujuan notis bertulis ini, terma-terma “data peribadi” dan “pemprosesan” mempunyai maksud seperti yang ditakrif dalam PDPA.

1. Notis bertulis ini (“Notis”) ini bertujuan untuk memaklumkan kepada anda bahawa data anda sedang diproses oleh kami dan data peribadi anda yangdiberikan atau akan dikumpul oleh kami dan/atau yang diminta daripada pihak kami dalam Borang ini serta dalam borang-borang MKH lain, bersama-sama dengan sebarang maklumat lain yang kami boleh memperoleh tentang anda daripada komunikasi lisan atau bertulis. Data peribadi tersebut boleh merangkumi nama anda, nombor KP, nombor telefon, alamat dan maklumat lain yang diminta oleh kamidalam borang-borang kami.

2. Sekiranya anda telah gagal atau gagal untuk memberikan kepada kami data peribadi anda seperti yang dinyatakan di atas, maka kami mungkin tidak dapat memproses data peribadi anda untuk tujuantujuan (seperti di bawah).

3. Kami sedang memproses data peribadi anda termasuk apa-apa maklumat tambahan yang mungkin anda berikan kemudian untuk tujuan tujuan memproses sebarang urusniaga jualan, penyediaan dokumen yang berkaitan, berkomunikasi dengan anda, untuk memberikan perkhidmatan kepada anda, untuk memberikan anda dengan maklumat hartanah dan perkhidmatan kami (termasuk bahan-bahan promosi dan pemasaran langsung) dan yang berhubungan dengan syarikat-syarikat berkaitan, peguam, pakar runding, bank,syarikat insuran dan rakan kongsi perniagaan kami, untuk memudahkan penguatkuasaan obligasi kontrak anda dengan kami, untukmemudahkan pematuhan anda dengan sebarang undang-undang atau peraturan peraturan yang berkenaan dengan anda, untuk mengendalikan aktiviti dalaman kami, penilaian kredit dan semakan latar belakang, kajian selidik pasaran dan penganalisisankecendurungan serta apaapa tujuan lain sebagaimana yang berkaitan dengan yang terdahulu (selepas ini disebut sebagai “TujuanTujuan”). Jika anda tidak ingin untuk menerima apa apa bahan promosi atau pemasaran langsung, sila maklumkan kami melalui butiran hubungan kami seperti di bawah.

4. Data peribadi anda mungkin dizahirkan kepada syarikat berkaitan kami seperti yang yang ditakrifkan dalam Akta Syarikat 2016, rakan kongsi perniagaan, semua jabatan kerajaan dan/atau jabatan kerajaan kuasi dan/atau agensi, badan-badan pengawalseliaan dan/atau berkanun dan pembekal perkhidmatan.

5. Data peribadi anda mungkin dipindahkan ke lokasilokasi di luar Malaysia untuk Tujuan-Tujuan di atas.

6. Anda bertanggungjawab untuk memastikan bahawadata peribadi yang anda berikan kepada kami adalah tepat, lengkap dan tidak mengelirukan dan untuk memastikan bahawa data peribadi tersebut adalah terkini. Anda boleh mengakses atau memohon untuk membuat pembetulan kepada data peribadi anda dan/atau menghadkan pemprosesan data peribadi anda, atau membuat sebarang pertanyaan atau aduan berkenaan dengan data peribadi anda, dengan menghubungi Pengurus Pemasaran, Jabatan PDP Admin di marketing@mkhberhad.com atau 603- 87378228 (Pejabat Jualan Kajang), atau di alamat pejabat kami, kini di Suite 1, 5th Floor, Wisma MKH, Jalan Semenyih, 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan.

7. Seperti yang dikehendaki oleh PDPA, Notis ini hendaklah digubal dalam Bahasa Inggeris serta Bahasa Malaysia. Sekiranya terdapat sebarang ketidakseragaman di antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia ke atas Notis ini, maka versi Bahasa Inggeris akan menyerlah versi Bahasa Melayu.

Scroll to Top